Nytt sted å henge!

Ungdomsmiljøet på Nordby og på Nordbytun ungdomsskole her på Vinterbro har over tid hatt et litt dårlig rykte og noen utfordringer! Men hvem sitt ansvar er det å løse dette? Er det skolen, ungdommen selv, foreldre eller frivillige? – Vi tror på et samarbeid!

Før sommeren startet et prosjekt som heter Sammen; som skal bidra til at ungdom som har flyktet alene til Norge og norsk ungdom får mulighet til å bli kjent med hverandre. Dette er et fantastisk prosjekt som kjøres av SOS-barnebyer sammen med kommunen. Målet er bedre lokalmiljø, større sosialt nettverk og flere venner.

Som en del av dette prosjektet ble det kjørt en medvirkningsundersøkelse på Nordbytun som alle elever fikk mulighet til å besvare. Resultatet fra denne undersøkelsen er lagt til grunn for arbeidet som nå starter på Begeistringens hus på Breivoll.

Før sommeren ble en ny organisasjon stiftet. Sammenfallende heter denne 2GTHR, og målet er å skape mer aktivitet for ungdom der det ikke finnes fra før. Vi har vært så heldige at vi har fått gjennomgå all data fra markedsundersøkelsen og vi er klare på å forsøke å oppfylle de ønsker som har kommet inn.
Mange unge er aktive i organisert idrett, musikk eller annen trening, men nå vet vi og at ca 30% av ungdommen ikke har et slikt tilbud. Deler vi det på kjønn er det nesten 40% av jentene som ikke har et slikt tilbud. Vi mener ikke at alle skal ha en fast aktivitet, men vi mener at alle bør ha et tilbud og vi ser at de som har et større sosialt nettverk og sosiale happenings på fritiden trives bedre i sitt nærmiljø, og samtidig trives bedre på skolen.!

Vi vil skape en ny sosial arena, og ungdoms bestemt aktivitet på ungdommens premisser. Utgangspunktet blir Breivoll, men vi vil og tilpasse aktivitet på andre steder og andre tider der det passer seg best for å nå ut til mottaker, eller der aktiviteten krever andre lokasjoner eller utstyr.

Vi har tro på at fritidsaktivitet og samhold er viktig og har satt oss et mål om bli en samlende arena for alle ungdom. Gjerne med litt ekstra fokus på de som ikke allerede er en del av noe organisert. Kanskje du finner ut hva du egentlig vil gjøre når du har hengt litt med oss?

Dere unge har selv besvart undersøkelsen og sagt dere ønsker et nytt sted å henge. Vil ha en plass uten for mye voksne, og et sted der dere kan bestemme. Dere vil ha aktivitet dere selv velger og ikke det vokse tror dere trenger. Tilbudet skal og være gratis ifølge elevene på Nordbytun!
Dette vil vi i 2GTHR gi dere.

Hver tirsdag fra 18.00 vil dørene være åpne på Breivoll. Vi lager aktivitet under merket “Fri:Tid” og det skal være et enkelt symbol å følge gjennom alt vi gjør. Dere kan også følge med på nettsiden www.fri-tid.com der all vår aktivitet blir lagt ut samt at vi skal forsøke å samle all annen aktivitet i bygda på samme sted. Siden er under utvikling, og vi håper jo på at dette kan vokse til et godt brukt nettsted for alle i Nordby regionen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *